Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΟΑΕΔ - Δεν μπορούμε να σας εγγράψουμε στα μητρώα κύριε, σπουδάστε κάτι άλλο ...



Στην Ευρώπη, όταν ένας άνεργος νέος ή μία άνεργη νέα μπουν σε ένα από τα πολλά Κέντρα Ανεύρεσης Εργασίας, που υπάρχουν σε όλες τις μικρές και μεγάλες πόλεις της χώρας, το βέβαιον είναι ότι δεν θα βρεθούν μπροστά σε έναν αδιάφορο δημόσιο υπάλληλο, που απλώς θα καταχωρίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις απαραίτητες αιτήσεις τους, θα τους δώσει έναν αριθμό πρωτοκόλλου και θα τους πει «εάν βρεθεί κάτι, θα ειδοποιηθείτε».

εδω στην Ελλάδα εχουμε τρόπους , στο εξωτερικό δεν έχουν.... Λες και οι υπάλληλοι που στο παίζουν αδιάφοροι δεν ξέρουν τι θα πει άνεργος , να τρέχεις απο εδώ και απο κει , να ζητιανεύεις απο τους δικούς σου χρήματα για να πάρεις ρούχα , να έχεις σπουδάσει 5 και 6 χρόνια και να μην μπορείς να δουλέψεις πάνω στο αντικείμενό σου..
Να είσαι απόφοιτος της νομικής, της ιατρικής και του πολυτεχνείου ( ανασφάλιστος γιατι θα είσαι πάνω απο 24 ετών ) και να σου λένε οτι δεν μπορούνε να σε εγγράψουν στα μητρώα του ΟΑΕΔ λόγω επαγγέλματος ..
Γιατί? Άνεργος δεν είμαι? Δεν βρίσκω δουλειά , γιατί να μην με γράψετε?.... Κι όμως εχουν απάντηση και γι αυτό ..Ποιά είναι η απάντηση..? Δεν μπορούν γιατι δεν προβλέπεται να εγγράφονται άτομα αυτων των κλάδων ως άνεργοι...

- ΟΑΕΔ εμείς οι άνεργοι σε χρειαζόμαστε περισσότερο, στρέψε την προσοχή σου σε εμάς και όχι στο πως θα μαγειρέψεις τα ποσοστά ανεργίας για να μείνουν ευχαριστημένοι οι Ευρωπαίοι φεουδάρχες... Κοίταξε και λίγο εμάς, σε έχουμε ανάγκη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου